När chatGPT beskriver hur du kan jobba med länkar

 

Jo, eftersom tiden ibland är knapp bad jag chatGPT att skriva en artikel till mig. Jag bad om det här:

“skriv en rolig artikel om att google har sin grund i att Larry page kom på att länkar är bra och hur en företagare kan tänka på det på sin hemsida”

Larry Page och google

En gång i tiden, långt innan smartphones och sociala medier, var det en ung man vid namn Larry Page som hade en idé som skulle förändra världen – och göra honom ohyggligt rik på kuppen. Larry Page insåg att det fanns något som var ännu viktigare än att ha en snygg hemsida: att ha massor av länkar som pekade till den.

Tänk dig för ett ögonblick att du är en företagare som försöker få mer trafik till din hemsida. Du kanske tänker: “Vad kan jag göra för att få fler besökare? Ska jag använda mig av SEO, sociala medier, eller kanske betala för annonser på Google?” Men det var inte vad Larry Page tänkte på. Han insåg att det fanns ett annat sätt att få fler besökare på sin hemsida: genom att få andra webbplatser att länka till den. Så Larry började arbeta med sin idé och skapade en sökmotor som skulle räkna antalet länkar som pekade till en webbsida för att bestämma dess relevans och popularitet. Han kallade den nya sökmotorn för Google – och resten är historia.

Så vad kan en modern företagare ta med sig från Larry Pages insikter? Jo, att det fortfarande är viktigt att ha många länkar som pekar till din hemsida. Det betyder inte att du behöver betala för dem, men det betyder att du behöver skapa innehåll som andra människor vill länka till.

Så här är några tips på vad du kan göra för att få fler länkar:

  1. Skapa bra innehåll: Ju bättre ditt innehåll är, desto mer benägna är andra att länka till det.
  2. Skapa delbara innehåll: Ju lättare det är att dela ditt innehåll, desto mer benägna är andra att länka till det.
  3. Nätverka: Ju fler människor du känner inom din bransch, desto mer benägna är de att länka till din hemsida.
  4. Gästblogga: Genom att gästblogga på andra webbplatser får du möjlighet att lägga till en länk till din egen hemsida i din bio.
  5. Använd sociala medier: Genom att använda sociala medier för att sprida ditt innehåll, ökar du chansen att andra människor länkar till det.

Så där har du det, några tips från Larry Page och Google på hur du kan få fler länkar till din hemsida. Kom ihåg, det är inte bara viktigt att ha en snygg och funktionell hemsida, det är också viktigt att ha många länkar som pekar till den.

Vill du ha hjälp med länkarbetet på företagets webbsida?
Kontakta Marie på marie@formkontakt.se

länkar på google